Loading...

Veiligheidsrisico's Argentinië

 • Laatst gewijzigd op: 25-05-2023 | Nog steeds geldig op: 04-06-2023

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt naar Argentinië reizen. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Criminaliteit

Wees in de hoofdstad Buenos Aires en de grotere steden zoals Cordoba, Mendoza en Rosario alert op diefstal, vooral bij de busstations en in en rondom hotels. Dieven leiden hun slachtoffers vaak op verschillende manieren af. Een regelmatig gebruikte truc (maar andere afleidingen komen ook voor) is door een soort vogelpoep/mosterd op tassen te sproeien. Terwijl zogenaamde omstanders helpen, wordt het slachtoffer door de dieven en handlangers beroofd. Het gebeurt ook regelmatig dat dieven vanaf een brommer of motor een tas inpikken/afpakken.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees voorzichtig na zonsondergang en vermijd stille straten.
 • Wees ook overdag op uw hoede en loop zo mogelijk niet alleen over straat. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken. Mijd de arme wijken in de grote steden. Vooral de krottenwijken (villas miseria). In de stad Rosario is veel geweld tussen drugsbendes onder elkaar. Dit geweld is niet gericht op toeristen.
 • Gebruik op straat geen mobiele telefoon.
 • Houd uw tas op schoot in een café/restaurant maar ook in het openbaar vervoer en op openbare plekken.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Wanneer u met een auto door het binnenland reist, wees op toeristische plaatsen alert voor inbraken en berovingen. Als u uw auto onbeheerd achterlaat, neem dan waardevolle spullen en dus ook uw paspoort mee.

Demonstraties

Stakingen en demonstraties kunnen voorkomen, vooral tijdens de Argentijnse zomervakantie die voor de Kerst begint. Er kunnen ongeregeldheden zijn. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom samenscholingen en massabijeenkomsten. Op stakingsdagen is het vaak onmogelijk om in het land te reizen. Als u reist, kunnen deze stakingen ook voor vertragingen zorgen. Blijf het nieuws volgen. Of vraag bij uw hotel of de reisorganisatie om informatie. Volg de instructies van de autoriteiten op.

Natuurgeweld

Bij aanhoudende hevige regenval kunnen overstromingen, vooral bij de grote rivieren, voorkomen. Tijdens hevige regenval in vooral de zomermaanden (december-maart), zijn de wegen in het noordwestelijk deel van Argentinië soms onbegaanbaar. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Volg de instructies van de autoriteiten op.

Geel: let op, er zijn risico's

 • U kunt naar Argentinië reizen, maar de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Argentinië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Argentinië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Argentinië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Argentinië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Argentinië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Argentinië?

Lees hier meer over Argentinië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Argentinië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top