Loading...

Coronavirus Australi?

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 18-05-2022

Inreisbeperkingen

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC)? Australi? inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

U kunt naar alle deelstaten van Australi? reizen als u volledig (dubbel) gevaccineerd bent. Een geldig visum voor Australi? en bewijs van volledige vaccinatie van een door Australi? erkend vaccin is een vereiste. Let op: Als u naar de deelstaat Western Australia reist (vanuit het buitenland en/of via een andere deelstaat), kunnen andere inreismaatregelen en vaccinatieregels gelden. Informatie over de inreisregels per deelstaat leest u op de website van de overheid van Australi? (informatie in het Engels).

Voor niet-gevaccineerde reizigers, zelfs met een geldig Australisch visum, blijft de grens van Australi? gesloten. Alleen met voorafgaande goedkeuring van de Australische autoriteiten ?n bewijs dat op grond van een medische reden de reiziger niet gevaccineerd kan worden, kan bij uitzondering Australi? worden ingereisd.

De actuele informatie wie Australi? mag inreizen, kunt u vinden op de website van de Australische overheid (informatie in het Engels).

Informatie, formulieren en bewijzen die nodig zijn om Australi? in te reizen, vind u op de website van de Australische overheid (informatie in het Engels).

Quarantainemaatregelen bij aankomst in Australi?

In sommige deelstaten van Australi? gelden quarantaineregelingen (waaronder thuisquarantaine, hotelquarantaine of geen quarantaine bij aankomst in Australi?). De deelstaten van Australi? bepalen zelf de quarantainemaatregelen en zijn per deelstaat verschillend.

De kosten zijn voor eigen rekening. Een doorreis daarna via een luchthaventransit is toegestaan.

Andere voorwaarden om in te reizen zijn:

  • Het laten zien van een negatief PCR of NAAT-COVID-19-testresultaat, dat niet ouder mag zijn dan 3 dagen voor de geplande vertrektijd, of
  • Het laten zien van een negatief antigeentestresultaat (sneltest), die binnen 24 uur van gepland vertrek onder medisch toezicht is afgenomen en daarvan een medisch certificaat is afgegeven, ?n;
  • Ruim 72 uur voor vertrek naar Australi? moet een Australian Travel Declaration (informatie in het Engels) worden ingevuld. De deelstaten Victoria, West-Australi?, Northern Territory gebruiken zelf ook bepaalde formulieren, die voor vertrek naar de desbetreffende deelstaat ingevuld moeten worden.

Informatie over inreismaatregelen in Australi? kunt u lezen op de website van de Australische overheid (informatie in het Engels)

Coronamaatregelen

Elke deelstaat in Australi? heeft eigen coronamaatregelen. De actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u vinden op de website van de Australian Government, Department of Health (informatie in het Engels) met verwijzingen naar elke Australische deelstaat voor de maatregelen en beperkingen? die gelden in de desbetreffende deelstaat.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg altijd de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Australi? heeft zeer goede gezondheidszorg en is vergelijkbaar met de gezondheidszorg in Nederland.

Als u wilt checken of er voor Australi? bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Co?rdinatiecentrum Reizigersadvisering. Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Groen

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Australi??

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Australi? op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Australi? voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Australi??

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Australi?.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Australi??

Lees hier meer over Australi? en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Australi? | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top