Loading...

Corona en gezondheid Chili

  • Laatst gewijzigd op: 09-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Chili inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Inreisvoorwaarden Chili

Chili kent 3 waarschuwings-niveaus. In het huidige niveau 1 zijn er geen reisbeperkingen. Wel moet u een online 鈥榬eisverklaring鈥 tot 48 uur voor vertrek invullen en een reisverzekering hebben die COVID-gerelateerde kosten dekt.

In Chili is voor toegang tot evenementen en horeca een 鈥楶ase de Movilidad鈥 vereist. Om deze aan te vragen kunt u uw vaccinaties online registreren: MeVacuno.

Op de website www.gob.cl kunt u nalezen wat de huidige reisrestricties voor Chili zijn (in het Spaans). Dit is afhankelijk van de fase waarin het land zich bevindt. Een verzekering met COVID-dekking en het invullen van een gezondheidsverklaring is altijd vereist. Indien u positief test in Chili, dient u in zelfisolatie te gaan op uw opgegeven vakantieadres of op een door de lokale autoriteiten aangewezen locatie (residencia sanitaria). Is iemand op uw vlucht besmet, dan kunnen de lokale gezondheidszorgautoriteiten contact met u opnemen.

Lees ook de informatie op de website Chile.travel (in het Engels) van het Chileense bureau voor Toerisme.

Algemene lokale maatregelen in Chili

Het is verplicht om een mondmasker te dragen in openbare gesloten ruimtes en in het openbaar vervoer. En op buitenlocaties waar het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden.

Informatie over de maatregelen van de Chileense overheid, vindt u op deze website van de Chileense overheid (informatie in het Spaans) en de website van het ministerie van Gezondheid van Chili (informatie in het Spaans).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg聽de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Chili

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Chili de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Medische zorg

Gebeurt er buiten de grote steden een ongeluk, dan is medische hulp meestal niet snel ter plekke. De afstanden in Chili zijn groot. Daardoor zijn de reistijden naar ziekenhuizen vaak erg lang. De kwaliteit van de medische zorg is niet in alle ziekenhuizen vergelijkbaar met de kwaliteit van de zorg in Nederland.

Gezondheidssituatie

Van juni tot en met september (de wintermaanden) is er meer luchtvervuiling in de steden. Heeft u problemen met uw gezondheid, houd daar dan rekening mee.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Chili te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico's聽

  • U kunt reizen naar gele gebieden. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Naar Chili? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Chili? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent. 聽 聽 聽聽
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Chili?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Chili op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Chili voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Chili?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Chili.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Chili?

Lees hier meer over Chili en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Chili | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top