Loading...

Reisadvies China

  • Laatst gewijzigd op: 10-01-2023 | Nog steeds geldig op: 29-03-2023

De kleurcode van het reisadvies voor China is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. China heeft zijn “zero-Covid-beleid” gewijzigd. Binnenlandse reisbeperkingen, het strenge test-regime en lokale lockdowns zijn opgeheven. In heel China heeft dit in korte tijd een enorme coronabesmettingsgolf veroorzaakt. Hierdoor staan de publieke en commerciële ziekenhuizen in China nu onder grote druk. Als u specifieke medische zorg nodig heeft, houd er dan rekening mee dat u die op dit moment niet in ieder ziekenhuis in China kunt krijgen. Rond Chinees Nieuwjaar, dat op 22 januari 2023 begint, worden forse reisbewegingen verwacht, met mogelijk nieuwe besmettingsgolven tot gevolg. Om China in te kunnen reizen is een negatieve PCR-test vereist van maximaal 48 uur oud. Vanaf 8 januari 2023 hoeft u na aankomst in China niet meer in quarantaine. Houd er rekening mee dat de (lokale) overheid zonder vooraankondiging strengere corona-maatregelen kan instellen voor bepaalde steden of regio’s, of voor trein- en vliegverkeer. Lees meer over de actuele corona-situatie in China in de rubriek Corona en gezondheid. Lees het hele reisadvies.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • U kunt naar China reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.聽
  • Er zijn corona-inreisvoorwaarden en coronamaatregelen als u in China bent. Neem vooraf contact op met de ambassade van China.聽Meer informatie hierover vindt u in de rubriek Reischecklist en Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in China? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in China bent.
  • Vertrekt u uit het land? Schrijf u dan ook weer uit via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland vanuit China? Dan gelden er vanaf 10 januari 2023 in Nederland specifieke inreismaatregelen.聽Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in China?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar China op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor China voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar China?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in China.

Wat moet ik weten over het coronavirus in China?

Lees hier meer over China en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies China | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top