Loading...

Corona en gezondheid Colombia

 • Laatst gewijzigd op: 01-02-2023 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Inreismaatregelen Colombia

Let op: U kunt met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Colombia inreizen. Maar wij raden u ook aan om uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uit te printen en op papier mee te nemen. Niet overal kan de app worden uitgelezen.

 • U kunt inreizen als u volledig gevaccineerd bent. U hoeft geen negatieve PCR-test te laten zien als u gevaccineerd bent.
 • U moet een negatieve PCR-test laten zien van maximaal 72 uur oud als u niet (volledig) gevaccineerd bent.
 • U moet 24 uur voor vertrek naar en uit Colombia de vragenlijst Check-Mig invullen (informatie in het Spaans, Engels en Frans).

U kunt verplicht worden in thuisquarantaine te gaan als u symptomen heeft die passen bij een besmetting met het coronavirus.
Lees voor de laatste informatie de website van de Colombiaanse overheid (in het Engels en Spaans).

Algemene maatregelen

De lokale overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees hier welke om welke maatregelen het gaat (informatie in het Spaans).

De maatregelen kunnen steeds veranderen en verschillen vaak per stad of streek. Houd het lokale nieuws en bijvoorbeeld de website van het ministerie van Volksgezondheid (informatie in het Spaans) en de Facebookpagina van de ambassade in de gaten.

Personen ouder dan 18 jaar zijn verplicht om een vaccinatiebewijs (carne de vacunaci贸n) te laten zien bij evenementen waar groepen bijeen zijn, waaronder restaurants. Let op: Het digitale coronabewijs in de CoronaCheck app wordt niet altijd erkend. U wordt geadviseerd om uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook op papier mee te nemen.

In sommige steden gelden aanvullende maatregelen. Mensen die zich niet houden aan de maatregelen, riskeren hoge boetes en straffen.

Testlocaties in Colombia

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Colombia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg聽de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Colombia te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • Het is te gevaarlijk om naar rood gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar rood gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
 • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: Let op, veiligheidsrisico鈥檚

 • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Let op: er zijn corona-inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Colombia? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Colombia?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Colombia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Colombia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Colombia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Colombia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Colombia?

Lees hier meer over Colombia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Colombia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top