Loading...

Wetten en gebruiken Colombia

  • Laatst gewijzigd op: 31-05-2024 | Nog steeds geldig op: 20-07-2024

Drugs

U mag in Colombia geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Colombia zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. De omstandigheden in de Colombiaanse gevangenissen zijn slecht.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Colombia reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie, vooral buiten de grote steden. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico鈥檚 te verkleinen.

Ayahuasca-ceremonies

In Colombia worden spirituele (ayahuasca)ceremonies aangeboden. Het gebruik van ayahuasca kan ernstige gevolgen hebben. Er zijn toeristen aan overleden. Ceremonies vinden meestal plaats in afgelegen gebieden waar geen medische hulp aanwezig is. Vermijd deelname aan ayahuasca-ceremonies.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor gebieden in het westen, oosten en midden van Colombia. Onder andere voor de grensgebieden met Panama, Venezuela en Ecuador. Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor verschillende gebieden die grenzen aan de regio鈥檚 met kleurcode rood. Bijvoorbeeld delen van Antioquia, Guain铆a en Amazonas. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is.聽
  • Voor de rest van Colombia geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.聽
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Colombia of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Colombia?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Colombia op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Colombia voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Colombia?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Colombia.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Colombia?

Lees hier meer over Colombia en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Colombia | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top