Loading...

Paspoort, visum, rijbewijs Costa Rica

  • Laatst gewijzigd op: 23-04-2024 | Nog steeds geldig op: 20-07-2024

Paspoort

  • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Costa Rica te reizen.
  • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 1 dag geldig zijn op het moment van het geplande vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Costa Rica blijft.

Blijft u 180 dagen of korter in Costa Rica? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.

Bij aankomst in Costa Rica krijgt u een stempel in uw paspoort. De grenscontrole bepaalt hoelang u mag blijven. Krijgt u een stempel van minder dan 90 dagen? U kunt bij de immigratiedienst om verlenging vragen tot een verblijf van maximaal 90 dagen. Doe dat voor de stempel is verlopen.

Blijft u langer dan 180 dagen in Costa Rica? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u mogelijk een visum nodig. Neem contact op met de ambassade van Costa Rica in Den Haag voor meer informatie over visa.

Regels bij aankomst en vertrek

Blijft u 180 dagen of korter in Costa Rica? Bij aankomst in Costa Rica moet u dat aantonen met een uitreisticket. Bijvoorbeeld een vliegticket of busticket. Lees welke andere regels gelden bij aankomst op de website van het Instituut voor Toerisme (informatie in het Engels).

Bij vertrek uit Costa Rica moet u uitreisbelasting betalen. U kunt dit ter plekke doen, op het vliegveld of aan de grens. Of betaal de belasting digitaal via de website van Banco BCR (informatie in het Spaans).

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Costa Rica. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Reist u met kinderen die (ook) de Costa Ricaanse nationaliteit hebben? Of bent u zelf minderjarig en heeft u Costa Ricaanse nationaliteit? Er zijn strenge regels om het land te verlaten, ook als de kinderen reizen met een Nederlands paspoort. Kinderen die in Costa Rica geboren zijn, krijgen automatisch de nationaliteit van het land. Vraag welke regels er zijn bij de ambassade van Costa Rica in Den Haag.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is maximaal 90 dagen geldig in Costa Rica. Ook als u volgens de stempel in uw paspoort langer dan 90 dagen mag blijven. Lees meer over rijden in Costa Rica op de website van de ANWB.

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Costa Rica is geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Costa Rica of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Costa Rica?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Costa Rica op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Costa Rica voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Costa Rica?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Costa Rica.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Costa Rica?

Lees hier meer over Costa Rica en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Costa Rica | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top