Loading...

Reisadvies Ecuador

  • Laatst gewijzigd op: 08-03-2024 | Nog steeds geldig op: 20-04-2024

De kleurcode van het reisadvies voor Ecuador is geel met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In Ecuador is op 8 januari 2024 voor het hele land de noodtoestand uitgeroepen. Er zijn heftige gewelddadige incidenten geweest waarbij doden zijn gevallen. In sommige delen van Ecuador geldt een avondklok, o.a. in Quito en Guayaquil van middernacht tot 5.00 uur. Het is onrustig in het land. Houd rekening met inreisbeperkingen via de land- en riviergrenzen met Peru en Colombia. In verschillende delen van Ecuador is de gewelddadige criminaliteit sterk toegenomen zoals in de hoofdstad Quito en verder vooral in de kustgebieden waaronder de steden Guayaquil, Durán, Quevedo en de provincie Esmeraldas (inclusief de stad Esmeraldas). Vermijd demonstaties en openbare bijeenkomsten. Informeer naar de laatste ontwikkelingen voordat u op reis gaat. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met Colombia. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe. Gaat u toch naar dit grensgebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincie Esmeraldas. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • U kunt naar geel gebied reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland en deze kan snel veranderen. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Ecuador?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Ecuador op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Ecuador voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Ecuador?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Ecuador.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Ecuador?

Lees hier meer over Ecuador en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Ecuador | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top