Loading...

Actueel Ecuador

  • Laatst gewijzigd op: 12-07-2024 | Nog steeds geldig op: 18-07-2024

In verschillende delen van Ecuador is de gewelddadige criminaliteit sterk toegenomen. Vooral in de stad Quevedo. De kans op confrontaties tussen veiligheidstroepen en criminele bendes neemt toe. Dit geldt ook voor de stad Dur谩n en de buitenwijken van de stad Guayaquil.

Begin 2024 heeft de regering van Ecuador de staat van "intern gewapend conflict" uitgeroepen. Politie en leger voeren in het hele land controles uit en kunnen openbare bijeenkomsten verbieden. Op 2 juli 2024 is een nieuwe noodtoestand afgekondigd in de provincies Guayas, Los R铆os, Manab铆, Orrellana, Santa Elena en El oro. Lees ook de informatie onder Criminaliteit.

In het kort

  • In verschillende delen van Ecuador is de gewelddadige criminaliteit sterk toegenomen. In het hele land is het onrustig. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het grensgebied tussen Ecuador en Colombia. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor de kuststrook van de noordelijke provincie Esmeraldas inclusief de stad Esmeraldas en voor de stad Quevedo. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van Ecuador geldt kleurcode geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Ecuador of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Ecuador?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Ecuador op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Ecuador voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Ecuador?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Ecuador.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Ecuador?

Lees hier meer over Ecuador en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Ecuador | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top