Loading...

Reisadvies Egypte

  • Laatst gewijzigd op: 09-11-2022 | Nog steeds geldig op: 03-12-2022

Van 6 november tot en met 19 november 2022 vindt de internationale klimaatconferentie COP27 plaats in de badplaats Sharm El Sheikh. Deze conferentie wordt bezocht door een groot aantal wereldleiders en tienduizenden deelnemers vanuit de gehele wereld. Als u in deze periode een toeristische reis gaat maken naar de badplaats Sharm El Sheikh, houd er dan rekening mee dat er strengere veiligheidsmaatregelen op het vliegveld van Sharm El Sheikh zijn en ook dat wegen van en naar het conferentiecentrum en hotels dicht zijn. Ook kunnen er spontane demonstraties plaatsvinden. Via sociale media kan in het hele land worden opgeroepen tot protestdemonstraties tegen de stijgende kosten van het levensonderhoud in Egypte. Blijf altijd waakzaam en vermijd grote menigten en demonstraties. Deze kunnen opeens gewelddadig worden. De kleurcode van het reisadvies voor Egypte is geel, oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Noord-Sina茂, het grensgebied met Libi毛, de Hala鈥檌b-driehoek en het grensgebied Bir Tawil. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de woestijn ten westen van de Nijl en naar het noordelijke deel van Zuid-Sina茂 boven de St Katherine-Nuweiba road. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: er zijn risico's

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Egypte?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Egypte op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Egypte voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Egypte?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Egypte.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Egypte?

Lees hier meer over Egypte en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Egypte | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top