Loading...

Corona en gezondheid Egypte

  • Laatst gewijzigd op: 20-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Reizen naar Egypte

Er zijn geen inreisbeperkingen voor het reizen naar Egypte.

Testlocaties in Egypte

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Egypte de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

De kwaliteit en prijs van de gezondheidszorg in Egypte is anders in particuliere klinieken/ziekenhuizen en in openbare ziekenhuizen. Voordat u behandeld wordt, controleer bij de verzekeraar of bepaalde zorg in een bepaald ziekenhuis vergoed wordt. Voor de behandeling moet vaak vooraf worden betaald of een garantie worden afgegeven door de verzekeraar.

In Cairo en de toeristische gebieden spreken doktoren meestal Engels. Er zijn voldoende apotheken en de algemene medicijnen zijn goed te verkrijgen, maar soms onder een andere productnaam. Medicijnen zijn meestal goedkoper dan in Nederland.

Informatie over actuele epidemie毛n en aanbevolen vaccinaties

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n,聽aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Egypte te voorkomen. Neem voor meer informatie聽contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar Noord-Sina茂, het grensgebied met Libi毛, de Hala鈥檌b-driehoek en het grensgebied Bir Tawil te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar de rode gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de woestijn ten westen van de Nijl en naar het noordelijke deel van Zuid-Sina茂 boven de St Katherine-Nuweiba road. Het is niet veilig om naar de oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: er zijn risico's

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Verblijft u in Egypte? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Egypte? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Egypte?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Egypte op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Egypte voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Egypte?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Egypte.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Egypte?

Lees hier meer over Egypte en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Egypte | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top