Loading...

Veiligheidsrisico's Fiji

 • Laatst gewijzigd op: 12-09-2022 | Nog steeds geldig op: 29-03-2023

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico鈥檚

De veiligheidsrisico鈥檚 op Fiji zijn vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent.

Berovingen en overvallen

Criminaliteit komt voor op Fiji. Houd rekening met zakkenrollers, gewelddadige berovingen en diefstal, vooral op stille stranden, in de grotere steden, in nachtclubs en op de markten.

Aanrandingen en ongewenste intimiteiten met vrouwen komen voor in de achterbuurten in de hoofdstad Suva. Vermijd daarom de achterbuurten in Suva.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend in een daarvoor geschikt dun tasje, riem of ander systeem onder uw kleding. Kent u het gebied niet waar u bent? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera鈥檚.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Natuurgeweld

Aardbevingen

Fiji ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami鈥檚. Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het engels).

Orkanen

Vooral tussen december en maart komen tropische cyclonen en orkanen voor, die door zware regenval en stormvloeden overstromingen en schade kunnen aanrichten. Wilt u tijdens deze periode reizen? Informeer u over de situatie en volg het lokale nieuws.

Actieve vulkanen

Fiji bestaat uit vulkanische eilanden en deze eilanden liggen in de zogenaamde 鈥楻ing van Vuur鈥. Dit is een gebied waar vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voorkomen. Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in het gebied, ga naar de volgende websites (informatie in het Engels):

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Fiji en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Bent u op Fiji en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals een aardbeving, extreem weer, politieke onrust of een terroristische aanslag? Bekijk wat u kunt doen in een crisissituatie.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Fiji is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico鈥檚 vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
 • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u op Fiji? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Fiji?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Fiji op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Fiji voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Fiji?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Fiji.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Fiji?

Lees hier meer over Fiji en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Fiji | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top