Loading...

Natuur en klimaat Filipijnen

 • Laatst gewijzigd op: 13-12-2022 | Nog steeds geldig op: 24-03-2023

Cyclonen (tyfoons)

Tussen juni en november komen tropische cyclonen (tyfoons) voor. Tropische cyclonen kunnen schade aanrichten aan de kuststroken door zware regenval en stormvloeden met overstromingen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Informeer u over de situatie en volg het lokale nieuws.

Lees meer informatie over het weer op de Filipijnen op de volgende websites (informatie is in het Engels):

Aardbevingen en aardverschuivingen

De Filipijnen liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami's. Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Raadpleeg bijvoorbeeld de volgende websites (informatie in het Engels):

Actieve vulkanen

Er zijn veel actieve vulkanen op de Filipijnen die zonder tekenen vooraf plotseling kunnen uitbarsten. Voor een aantal van deze vulkanen heeft het Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS) (informatie in het Engels) veiligheidszones ingesteld van 2-6 kilometer rondom de vulkaan. In die zones mag u niet komen en om die reden is de kleurcode van het reisadvies voor deze zones rood. Dit geldt voor:

 • Bulusan-vulkaan (provincie Sorsogon)
 • Kanlaon-vulkaan (op Negros Island)
 • Mayon-vulkaan (provincie Albay)
 • Taal-vulkaan (60 kilometer ten zuiden van Manilla)

Volg het lokale nieuws, het advies op de website van Philippine Institute of Volcanology and Seismology (PHIVOLCS) (informatie in het Engels) en volg de aanbevelingen van de lokale overheid op.

Vulkanisch as is gevaarlijk voor uw gezondheid. Draag een mondmasker ter bescherming als de luchtkwaliteit is aangetast door vulkanisch as.

Rood: niet reizen

 • Reis niet in het gebied van de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal, het westelijk deel van het eiland Mindanao en het gebied in de Suluzee tussen de eilanden Palawan, Mindanao en Maleisi毛. Het is te gevaarlijk om naar deze gebieden te reizen of daar te verblijven. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.
 • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico鈥檚

 • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Er zijn corona-inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u op de Filipijnen? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit de Filipijnen? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.聽

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Filipijnen?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Filipijnen op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Filipijnen voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Filipijnen?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Filipijnen.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Filipijnen?

Lees hier meer over Filipijnen en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Filipijnen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top