Loading...

Paspoort, visum, rijbewijs Filipijnen

  • Laatst gewijzigd op: 10-06-2024 | Nog steeds geldig op: 20-07-2024

Paspoort

  • U heeft een geldig paspoort nodig om naar de Filipijnen te reizen.
  • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op de Filipijnen blijft:

  • Blijft u 30 dagen of korter op de Filipijnen? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
  • Blijft u langer dan 30 dagen op de Filipijnen? En reist u met een Nederlands paspoort Dan heeft u een visum nodig. Vraag een visum aan via de Filipijnse ambassade in Den Haag (informatie in het Engels).
  • Wilt u langer blijven? Vraag op tijd een verlenging van uw visum aan bij het Immigratiekantoor (Bureau of Immigration). Zonder geldig visum kunt u een boete of een gevangenisstraf krijgen. Lees meer over het verlengen van uw visum op de website van de Filipijnse immigratiedienst (informatie in het Engels).
  • Bent u langer dan 6 maanden op de Filipijnen geweest? Voor het uitreizen heeft u een (ECC) nodig. Lees meer over ECC op de website van het Bureau of Immigration (informatie in het Engels).

In- en uitreisregels

Alle reizigers zijn verplicht zich binnen 72 uur voor vertrek naar en van de Filipijnen te registreren op het E-Travel portaal (Electronic Travel Declaration System) (informatie in het Engels). Deze registratie is gratis. Na registratie krijgt u een QR-code. Deze code laat u bij de heen- en de terugreis zien aan de luchtvaartmaatschappij bij het inchecken.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar de Filipijnen. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Op de Filipijnen is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Een internationaal rijbewijs is maximaal 90 dagen geldig. Blijft u langer dan 90 dagen? Dan moet u uw rijbewijs om laten zetten naar een Filipijns rijbewijs.
Lees meer over rijden op de Filipijnen op de website van de ANWB. Lees meer over het Filipijnse rijbewijs op de website van de Filipijnse overheid.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het westelijke deel van het eiland Mindanao, de Sulu-eilanden en enkele vulkaanregio鈥檚. Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Voor de rest van de Filipijnen geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op de Filipijnen of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Filipijnen?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Filipijnen op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Filipijnen voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Filipijnen?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Filipijnen.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Filipijnen?

Lees hier meer over Filipijnen en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Filipijnen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top