Loading...

Regionale risico's Filipijnen

 • Laatst gewijzigd op: 10-06-2024 | Nog steeds geldig op: 18-07-2024

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode rood:

 • Het westelijke deel van het eiland Mindanao: de regio鈥檚 Zamboanga-Schiereiland (provincies Zamboanga Del Norte, Zamboanga Del Sur, Zamboanga Sibugay), Noord Mindanao (provincies Misamis Occidental, Lanao del Norte), Soccsksargen (provincies Cotabato, Sarangani, North Cotabato, South Cotabato en Sultan Kudarat) en de Autonomous Region in Muslim Mindanao, ARMM (provincies Lanao del Sur, Maguindanao, Sulu, Tawi Tawi).
  In deze gebieden plegen terroristische groeperingen en rebellen regelmatig aanslagen. Hierbij vallen soms burgerslachtoffers. Ook komen (zelfmoord)aanslagen voor gericht tegen het leger en de politie.
 • De Sulu-archipel (eilandengroep Basilan, Sulu en Tawi Tawi). Dit zijn de eilanden in de Suluzee tussen de eilanden Zamboanga en Borneo.
  Hier plegen rebellen en terroristische groeperingen zoals Abu Sayyaf regelmatig bomaanslagen. Er is een hoog risico op ontvoering en executie van buitenlanders.
 • De territoriale wateren van de Suluzee tussen Zamboanga-Schiereiland, de eilandengroep Basilan, Sulu, Tawi Tawi, het eiland Palawan en de oostkust van Maleisi毛.
  Op de Suluzee zijn piraten actief en komen ontvoeringen voor. Vaar en zwem niet in de territoriale wateren van de Suluzee.
  Kleurcode rood geldt niet voor de Tubbataha-riffen, ten oosten van Palawan.
 • Het gebied van de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal.
  De actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal kunnen plotseling uitbarsten. Hier zijn veiligheidszones ingesteld. In deze zones mag u niet komen. Lees meer onder Natuurgeweld.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van de Filipijnen is geel. Lees verder in het reisadvies met welke andere risico鈥檚 u te maken kunt krijgen.

In het kort

 • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het westelijke deel van het eiland Mindanao, de Sulu-eilanden en enkele vulkaanregio鈥檚. Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
 • Voor de rest van de Filipijnen geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op de Filipijnen of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Filipijnen?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Filipijnen op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Filipijnen voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Filipijnen?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Filipijnen.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Filipijnen?

Lees hier meer over Filipijnen en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Filipijnen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top