Loading...

Gezondheid Frans-Polynesië

  • Laatst gewijzigd op: 27-05-2022 | Nog steeds geldig op: 23-09-2023

Inreisvoorwaarden

Let op: u kunt met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Frans-Polynesië inreizen. Het is raadzaam om uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uit te printen en op papier mee te nemen.

Om Frans-Polynesië in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Frans-Polynesië heeft ingesteld.

Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden op de website van de lokale overheid van Frans-Polynesië (informatie in het Frans). Zie ‘conditions d’entree, er zijn 2 opties:

  • algemeen ‘Conditions d'entrée en Polynésie française / Information COVID-19 / Dossiers / Accueil - Les services de l'État en Polynésie française (pref.gouv.fr)’, en ;
  • vanuit Amerika ‘Conditions applicables aux Etats-Unis / Information COVID-19 / Dossiers / Accueil - Les services de l'État en Polynésie française (pref.gouv.fr)’.

Coronamaatregelen

Actuele informatie over de lokale coronamaatregelen kunt u lezen op de website van de lokale overheid (informatie in Engels en Frans).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Frans-Polynesië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Frans-Polynesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Frans-Polynesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Medische zorg

Het niveau van de medische faciliteiten in de hoofdstad Papeete is hoog maar de medische faciliteiten in de afgelegen gebieden en eilanden zijn eenvoudig. Medische behandeling is duur.

Het niveau van reddingsdiensten en hulpdiensten is hoog. De reistijd tussen de hoofdstad Papeete en de buitenste eilanden kan de noodhulp vertragen. De mogelijkheid bestaat dat u moet worden geëvacueerd als u ernstig ziek of ernstig gewond bent. Medische evacuatie kan erg duur zijn. Zorg ervoor dat uw verzekering een medische evacuatie en uw geplande activiteiten dekt.

Informatie voor duikers

Bij ernstige decompressieziekte kunnen duikers alleen op het hoofdeiland Tahiti terecht voor decompressiekamers. Door de uitgestrektheid van het land kan vervoer naar Tahiti lang duren. De meeste duikscholen hebben de standaard behandelingsuitrusting die aan de PADI-norm voldoet (Professional Association of Diving Instructors).

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Frans-Polynesië is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Frans-Polynesië, maar er zijn inreisvoorwaarden.
  • Naar Frans-Polynesië? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u op Frans-Polynesië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Frans-Polynesië? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Frans-Polynesië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Frans-Polynesië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Frans-Polynesië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Frans-Polynesië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Frans-Polynesië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Frans-Polynesië?

Lees hier meer over Frans-Polynesië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Frans-Polynesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top