Loading...

Coronavirus India

 • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Inreizen India

U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) India inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie- herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreisvoorwaarden

Het is mogelijk om naar India te reizen. Toeristen zijn weer welkom. Een aantal landen heeft een "air bubble overeenkomst" met India afgesloten, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tussen deze landen en India worden vluchten uitgevoerd.

U kunt naar India reizen als:

 • U toestemming heeft om India in te reizen. Check of u een visum nodig heeft en vraag dit aan via de ambassade van India (informatie in het Engels).
 • U binnen 72 uur voor uw geplande vertrek naar India een zelfverklaringsformulier heeft ingevuld en dit digitaal (online) heeft ingediend via het portaal New Delhi airport (informatie in het Engels) samen met uw bewijs van volledige vaccinatie of bewijs van een negatief PCR-testresultaat, dat niet ouder is dan maximaal 72 uur v贸贸r aanvang van uw reis naar India, zijn afgenomen. Houd rekening met de tijd als u een overstap heeft.
 • Het gevraagde vaccinatiebewijs betreft de primaire vaccinatie. Een oppepvaccinatie -booster- is niet vereist.
 • U heeft verklaard dat uw gegevens en aangeleverde documenten 鈥榚cht鈥 zijn. Als blijkt dat de gegevens nep zijn, dan kunt u strafrechtelijk vervolgd worden.
 • Lees voor meer informatie de website van het Indiase ministerie van Civiele Luchtvaart.

Bij aankomst in India:

 • Vanaf 14 februari 2022, wordt steekproefsgewijs nog maar 2% van alle passagiers, direct bij aankomst onderworpen aan een PCR-COVID-test.
 • De verantwoordelijkheid voor het aanwijzen van de te testen passagiers ligt bij de luchtvaartmaatschappijen.
 • De passagiers die in de steekproef vallen, mogen de luchthaven na afname van de PCR-test verlaten.
 • Bij een positief testresultaat moet de passagier in isolatie gaan en wordt verder behandeld volgens het geldende Indiase protocol. Houd u er rekening mee dat u misschien聽 in een door de lokale overheid aangewezen medische locatie moet verblijven totdat u negatief test.
 • Alle reizigers moeten voor 14 dagen de eigen gezondheid (self-monitoring) controleren. Als zij COVID-symptomen hebben moeten zij zichzelf onmiddellijk isoleren en contact opnemen met de dichtsbijzijnde medische faciliteit of de nationale helplijn 1075 bellen.

Lees de laatste informatie over inreismaatregelen op de website van het Indiase ministerie van Gezondheid.

Quarantainemaatregelen聽per staat

U moet er rekening mee te houden dat elke staat zijn eigen quarantaineregels heeft. Dit kan van invloed zijn op uw reis binnen India. Een overzicht van deze quarantaineregelgeving per staat kunt u nalezen op de website van de Airports Authority of India (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

De algemene regels blijven gelden zoals:

 • het dragen van een mondkapje in openbare ruimten en in de auto;
 • zich houden aan de sociale afstand en hygi毛neregels (handen wassen).

Voor meer informatie kunt u 24 uur per dag de informatielijn van de Indiase overheid bellen: +91-11-23978046.

Algemene informatie van de Indiase overheid over het coronavirus kunt u vinden op de website van the Ministry of Health and Family Welfare in India (informatie in het Engels).

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild. Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar India reist. Kijk voor meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de website van Air Pollution in India (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in India

Zie voor meer informatie over de testlocaties in India de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Gezondheidssituatie

De gezondheidszorg is weer normaal en niet meer overbelast door COVID-19.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in India te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemie毛n (informatie in het Engels).

Rood: niet reizen

 • De kleurcode van de gebieden POK (Pakistan Occupied Kashmir), Aksai Chin (occupied by China) rond de bestandslijnen (zie stippellijnen op de landkaart) tussen India en Pakistan en tussen India en China en de Kasjmir Vallei (met uitzondering van de stad Jammu, de stad Srinagar en het gebied Ladakh) en het gebied van de Siachen-gletsjer is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • De kleurcode van de deelstaten Nagaland, Manipur, Bihar, Jharkhand, Assam, Tripuray, delen van Odisha, delen van West-Bengal, delen van Andhra Pradesh, delen van Maharashtra, de staat Chhattisgarh, regio Ladakh, de steden Jammu en Srinagar en de grensgebieden Bangladesh en Myanmar en China zijn oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
 • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, veiligheidsrisico鈥檚

 • U kunt reizen naar de gele gebieden. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Naar India? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in India? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in India?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar India op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor India voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar India?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in India.

Wat moet ik weten over het coronavirus in India?

Lees hier meer over India en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies India | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top