Loading...

Criminaliteit India

  • Laatst gewijzigd op: 08-05-2024 | Nog steeds geldig op: 18-05-2024

Zakkenrollers en diefstal

Houd in India rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke toeristische plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Gebruik na zonsondergang geen openbaar vervoer, taxi鈥檚 of riksja鈥檚. En ga niet na zonsondergang de straat op in een gebied dat u niet kent.

Drogeren

In Indiase bars en taxi鈥檚 bestaat het risico dat u wordt gedrogeerd en daarna beroofd. Neem geen drank of eten aan van een vreemde en wees alert.

Geweld tegen vrouwen

Reist u als vrouw door India? Wees extra voorzichtig, ook als u in een groep reist. Seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen komt in India vaak voor. Bedek uw schouders, armen en benen. Vermijd afgelegen plaatsen op elk moment van de dag. En loop na zonsondergang niet alleen over straat. Reis niet alleen met het openbaar vervoer of een taxi.

Oplichting

Oplichting via internet, e-mail en datingsites komt veel voor in en vanuit India. Ga niet in op voorstellen of betalingen in en vanuit India.

De kans op oplichting bij taxi鈥檚 is groot. Gebruik alleen prepaid taxi鈥檚, zoals Uber of Ola. Deze taxi鈥檚 kunt u bestellen via een app op uw smartphone die gekoppeld is aan uw creditcard.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

In het kort

  • Tussen 19 april 2024 en 1 juni 2024 vinden in India verkiezingen plaats. De kans op gewelddadige demonstaties en stakingen in deze periode is groot. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies van India is rood voor de regio鈥檚 Ladakh, Jammu, Aksai Chin en Kasjmir, voor de deelstaat Manipur en voor de grensgebieden tussen India en Pakistan. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor het grensgebied tussen India en Myanmar, Bangladesh en China, en voor de deelstaten Mizoram, Nagaland en Chhattisgarh. De kleurcode oranje geldt ook voor sommige gebieden in de deelstaten Jharkhand, Odisha, West-Bengalen, Andhra Pradesh en Maharashtra. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van India geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in India of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in India?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar India op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor India voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar India?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in India.

Wat moet ik weten over het coronavirus in India?

Lees hier meer over India en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies India | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top