Loading...

Verkeer India

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Wegverkeer

Wees voorzichtig in het verkeer. In India kunt u soms 鈥榦nmogelijke鈥 verkeerssituaties tegenkomen. Ook is het gedrag van andere weggebruikers onvoorspelbaar. Het aantal verkeersslachtoffers ligt in India een stuk hoger dan in Europa.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in India op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer en taxi鈥檚

Reist u met het openbaar vervoer in India? Let dan goed op uw paspoort en bankpassen. Laat bagage niet onbeheerd achter. Bewaar een aparte kopie van uw paspoort, visum en vliegticket. Doe onmiddellijk aangifte bij de politie bij diefstal of verlies van uw paspoort.

Reis na zonsondergang niet alleen met het openbaar vervoer of in taxi鈥檚 of (auto)riksja鈥檚 van de straat. Wilt u na zonsondergang toch alleen reizen? Neem dan een taxi bij een taxistandplaats van uw hotel of maak gebruik van zogeheten prepaid taxi鈥檚. Dit zijn de taxi鈥檚 die u kunt bestellen met een creditcard gekoppeld aan een smartphone-app.

Wordt u op de luchthaven opgehaald door de hoteltaxi, zorg ervoor dat de chauffeur zich aan u heeft ge茂dentificeerd voordat u vertrekt.

Luchtverkeer

Het luchtverkeer van India is over het algemeen goed. Er zijn meerdere vliegmaatschappijen en er is veel vliegverkeer tussen verschillende steden. Houd wel de actuele reisinformatie in de gaten in verband met regelmatig voorkomende vertragingen en afzeggingen van vluchten. Vooral het vliegverkeer in het noorden van India heeft vaak last van vertragingen door de weersomstandigheden.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de聽 website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van de gebieden POK (Pakistan Occupied Kashmir), Aksai Chin (occupied by China) rond de bestandslijnen (zie stippellijnen op de landkaart) tussen India en Pakistan en tussen India en China en de Kasjmir Vallei (met uitzondering van de stad Jammu, de stad Srinagar en het gebied Ladakh) en het gebied van de Siachen-gletsjer is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van de deelstaten Nagaland, Manipur, Bihar, Jharkhand, Assam, Tripuray, delen van Odisha, delen van West-Bengal, delen van Andhra Pradesh, delen van Maharashtra, de staat Chhattisgarh, regio Ladakh, de steden Jammu en Srinagar en de grensgebieden Bangladesh en Myanmar en China zijn oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, veiligheidsrisico鈥檚

  • U kunt reizen naar de gele gebieden. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Naar India? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in India? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in India?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar India op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor India voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar India?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in India.

Wat moet ik weten over het coronavirus in India?

Lees hier meer over India en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies India | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top