Loading...

Reisadvies Indonesië

  • Laatst gewijzigd op: 09-02-2024 | Nog steeds geldig op: 05-03-2024

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is geel met een klein deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Op 14 februari 2024 zijn er verkiezingen in Indonesië. Houd in de periode rond de verkiezingen rekening met politieke bijeenkomsten en demonstraties die tot geweld kunnen leiden. Vermijd tijdens de verkiezingsperiode demonstraties, politieke bijeenkomsten en drukke plekken. Koop in Indonesië geen lokaal (illegaal) gemaakte alcoholische dranken die op straat worden aangeboden. Criminelen kopiëren bekende drankmerken door middel van het toevoegen van een grote hoeveelheid methanol. In Indonesië heten deze alcoholische dranken Arak/Arrack of Oplosan. In Indonesië zijn al meerdere personen overleden of ernstig ziek geworden na het drinken van deze dranken. Lees meer onder Gezondheid. Vanaf 14 februari 2024 moeten internationale reizigers die naar Bali reizen toeristenbelasting betalen. Lees meer in de Reischecklist.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de vulkanen Merapi (in Midden-Java), de Marapi (in West-Sumatra), Anak Krakatau (op de Krakatau-eilanden), Semeru, Karangetang (op het eiland Siau). Het is te gevaarlijk om de vulkanen te betreden.
  • Gaat u toch naar deze vulkanen? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea.
  • Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Indonesië, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Indonesië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Indonesië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Indonesië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Indonesië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Indonesië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Indonesië?

Lees hier meer over Indonesië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Indonesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top