Loading...

Actueel Israël

  • Laatst gewijzigd op: 03-05-2024 | Nog steeds geldig op: 18-05-2024

Oorlog tussen Israël en Hamas

Door de oorlog tussen Israël en Hamas, en de spanningen tussen Israël, Hezbollah en Iran, zijn er grote veiligheidsrisico’s in Israël. De situatie is onvoorspelbaar en kan elk moment verder verslechteren.

In en rondom Gaza, en in het grensgebied tussen Israël en Libanon, vinden aanvallen plaats met raketten, drones en mortieren. In heel Israël is de veiligheidssituatie onvoorspelbaar en er is een verhoogde kans op raketaanvallen en terroristische aanslagen.

Aanval Iran

Op 13 april 2024 voerde Iran een luchtaanval uit op Israël met raketten en drones. Meer aanvallen kunnen plaatsvinden. De situatie is gespannen in het hele Midden-Oosten.

In het kort

  • Door de oorlog tussen Israël en Hamas, en de spanningen tussen Israël, Hezbollah en Iran, zijn er grote veiligheidsrisico's in Israël. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor de grensgebieden tussen Israël en Gaza, Libanon, Syrië en Egypte. Ook op de bezette Golanhoogten geldt kleurcode rood. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico's.
  • Voor de rest van Israël geldt kleurcode oranje. Reis alleen hierheen als het strikt noodzakelijk is. En verlaat het land als u geen dringende reden heeft om te blijven.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Israël of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Israël?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Israël op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Israël voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Israël?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Israël.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Israël?

Lees hier meer over Israël en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top