Loading...

Gezondheid Israël

 • Laatst gewijzigd op: 13-09-2023 | Nog steeds geldig op: 25-09-2023

Gezondheidszorg

Medische voorzieningen in Israël zijn goed. Het medisch personeel spreekt niet altijd Engels, vooral niet buiten de grote steden. Houd hier rekening mee.

Gezondheidszorg in Israël is niet gratis en medische behandelingen kunnen duur zijn. Ziekenhuizen geven duidelijk aan dat er betaald moet worden. Zij kunnen juridische stappen nemen om vertrek uit het land te verhinderen totdat de rekeningen zijn betaald. Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Israël en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis Israël.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Israël? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Israël geschikt is voor u.

De Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. Dit moet u zelf doen.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download deapp GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Rood: niet reizen

 • Ga niet naar de grensstreek bij Gaza, Syrië en Libanon. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied tussen Israël en Egypte (tussen Gaza en Taba). Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
 • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Israël en Egypte? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

 • U kunt naar het gele gebied reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Bent u in Israël of gaat u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Let op: wilt u de Palestijnse Gebieden bezoeken, inclusief Oost-Jeruzalem waarin de oude stad ligt? Meld u ook aan bij de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah, zodat u meldingen krijgt over deze gebieden.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Israël?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Israël op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Israël voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Israël?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Israël.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Israël?

Lees hier meer over Israël en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Israël | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top