Loading...

Coronavirus Jamaica

  • Laatst gewijzigd op: 26-04-2022 | Nog steeds geldig op: 18-05-2022

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) naar Jamaica reizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck-app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw? vaccinatie-, herstel- testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Jamaica

Om naar Jamaica te reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Jamaica heeft ingesteld.

  • Het is aan te raden u voor aankomst te registreren om uw Immigratie/Douane C5-kaart online aan te vragen op enterjamaica.com. Als de kaart niet online is ingeleverd, kunnen passagiers het papieren formulier invullen dat tijdens de vlucht door de luchtvaartmaatschappij wordt gegeven.

Lees actuele informatie over de inreismaatregelen op de website Visit Jamaica (informatie in het Engels).

Verlaat u Jamaica? Houd dan ook rekening met de eisen van het land van uw bestemming. U kunt dit voor vertrek nagaan bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Maatregelen coronavirus

De lokale overheid neemt maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. ?

Personen zijn vrij om zich op het eiland te bewegen zolang ze de protocollen van sociale afstand en het dragen van maskers in openbare ruimten volgen.

Meer informatie over de actuele situatie in Jamaica is te vinden op de website van het ministerie van Gezondheid van Jamaica (informatie in het Engels). Volg ook het twitteraccount van de Jamaicaanse premier Holness via @AndrewHolnessJM.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Jamaica

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jamaica de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). ?

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co?rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie?n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Jamaica te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico's?

  • De kleurcode van het reisadvies voor Jamaica is geel. U kunt naar Jamaica reizen maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Jamaica? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent. ? ? ??
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Jamaica?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Jamaica op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Jamaica voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Jamaica?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Jamaica.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Jamaica?

Lees hier meer over Jamaica en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Jamaica | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top