Loading...

Coronavirus Jordani?

 • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 18-05-2022

Let op: U kunt niet met uw digitale coronabewijs (DCC) Jordani? inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. U moet uw testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreisbeperkingen Jordani?

Het inreizen is verbonden aan een aantal voorwaarden:

 • Voordat u naar Jordani? reist, moet u zich aanmelden bij de Jordaanse overheid. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. Na registratie krijgt u een bevestiging met een QR code. U moet deze code laten zien voor vertrek naar Jordani?.
 • U moet u een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt.
 • Een PCR-test om Jordani? binnen te komen is niet meer nodig maar kan door de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist wel verplicht worden gesteld.
 • Voor aankomst moet u een gezondheidsverklaring invullen. Deze krijgt u in de meeste gevallen van uw luchtvaartmaatschappij. De website van Royal Jordanian (informatie in het Engels) geeft een overzicht van de laatste inreisvoorwaarden (let op, dit is geen overheidswebsite).

Algemene maatregelen

Een vaccinatiebewijs voor het betreden van publieke gelegenheden is nog steeds verplicht (winkelcentra, hotels, winkels, etc.). Het vaccinatiebewijs moet in het Engels of in het Arabisch zijn opgesteld.?

De laatste informatie hierover is terug te lezen op de website van de Jordaanse overheid (informatie in het Engels).

Testlocaties in Jordani?

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Jordani? de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).?

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

Op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels) vindt u informatie over de actuele COVID-19-situatie in Jordani?.

Op de website van het Landelijk Co?rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemie?n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Jordani? voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Reis alleen als het noodzakelijk is in de strook van 10 kilometer langs de grens met Syri? en Irak. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
 • Gaat u toch naar de grens met Syri? en Irak? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico?s

 • U kunt reizen naar Jordani?. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Jordani?? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.????? ?
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Jordani??

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Jordani? op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Jordani? voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Jordani??

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Jordani?.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Jordani??

Lees hier meer over Jordani? en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Jordani? | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top