Loading...

Gezondheid Jordanië

  • Laatst gewijzigd op: 11-04-2023 | Nog steeds geldig op: 04-06-2023

Gezondheidszorg

In Amman zijn de medische voorzieningen goed. In andere delen van het land zijn deze beperkt. Als u ernstig gewond of ziek bent, kan repatriëring nodig zijn. Zorg dat uw verzekering de kosten voldoende dekt. Neem een goede reisverzekering om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Medicijnen 

Gebruikt u medicijnen? 

Algemene coronamaatregelen

  • Een vaccinatiebewijs voor het betreden van publieke gelegenheden is nog steeds verplicht (winkelcentra, hotels, etc.). Het vaccinatiebewijs moet in het Engels of in het Arabisch zijn opgesteld.
  • Op de website van het ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels) vindt u informatie over de actuele COVID-19-situatie in Jordanië.

Drinkwater

Het water uit de kraan is drinkbaar maar wordt bewaard in reservoirs. Het is daarom verstandig om alleen water te drinken dat gekookt is of water uit een fles die niet eerder open is geweest.

Reisvaccinaties

GGD-app  

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.
 

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is in de strook van 10 kilometer langs de grens met Syrië en Irak. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de grens met Syrië en Irak? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Jordanië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Jordanië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Jordanië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Jordanië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Jordanië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Jordanië?

Lees hier meer over Jordanië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Jordanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top