Loading...

Corona en gezondheid Mauritius

  • Laatst gewijzigd op: 21-07-2022 | Nog steeds geldig op: 24-03-2023

Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Mauritius inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- en testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Mauritius

Om Mauritius in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Mauritius heeft ingesteld.

Voor vertrek naar Mauritius moet u een gezondheidsverklaring invullen. Dit kan online via Mymauritius (informatie in het Engels).

Neem voor vluchtinformatie contact op met de luchtvaartmaatschappij over de voorwaarden en kijk voor actuele informatie over inreismaatregelen op de website van het Bureau voor Toerisme in Mauritius (informatie in het Engels) en Mauritiusnow.com (informatie in het Engels).

Coronavirusmaatregelen

Actuele informatie over de lokale maatregelen en adviezen vindt u op de website van de Mauritiaanse overheid聽(informatie in het Frans).聽Ook kunt u bellen met de hotline van de overheid via nummer: 8924.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Testlocaties op Mauritius

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mauritius de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Gezondheidszorg op Mauritius

De kwaliteit en het niveau van de medische zorg op Mauritius is niet overal hetzelfde. Als u ernstig gewond of ziek bent kan repatriatie nodig zijn. Zorg dat uw verzekering de kosten voldoende dekt. Neem een reisverzekering.

U moet een vaccinatiebewijs tegen gele koorts laten zien als u naar Mauritius reist uit een gebied waar gele koorts voorkomt.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op Mauritius te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest). Gebruik alleen ijsblokjes van gekookt of gebotteld water in dranken.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode voor Mauritius is geel. U kunt reizen. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er kunnen inreisvoorwaarden gelden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u op Mauritius? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via聽de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mauritius?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mauritius op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mauritius voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mauritius?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mauritius.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mauritius?

Lees hier meer over Mauritius en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mauritius | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top