Loading...

Tips van de ambassade Mauritius

  • Laatst gewijzigd op: 21-07-2022 | Nog steeds geldig op: 09-06-2023

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Mauritius.

Drugs

In Mauritius is het gebruik en het in bezit hebben van drugs strafbaar. De overheid op Mauritius kan lange gevangenisstraffen opleggen.

Homoseksualiteit/LHBTIQ+

Homoseksualiteit/lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+鈥檚) worden niet algemeen geaccepteerd in Mauritius. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Fotografie

Wees voorzichtig met het maken van foto鈥檚 van mensen. Vraag altijd vooraf toestemming.

Steenvissen

Wees tijdens het zwemmen in zee alert op steenvissen. De steek van de steenvis is zeldzaam, maar kan dodelijk zijn. Zorg ervoor dat u direct medische hulp krijgt als u gestoken bent. Veel hotels hebben anti-gif serum.

Import

Het invoeren van planten en levensmiddelen is verboden. Het invoeren en bezitten van sigaretten vloeipapier is illegaal.

Identificatie

De politie kan u vragen om u te identificeren. Neem altijd een kopie van uw paspoort of rijbewijs mee en bewaar de originele documenten op een veilige plek.

Betaalmiddelen

U kunt met een bankpas en creditard betalen in grote steden, grotere hotels, restaurants en supermarkten en op veel andere plekken. Contant geld wisselen kan bij banken en wisselkantoren. Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt. Bijvoorbeeld contant geld 茅n een pinpas of creditcard.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode voor Mauritius is geel. U kunt reizen. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er kunnen inreisvoorwaarden gelden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u op Mauritius? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via聽de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mauritius?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mauritius op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mauritius voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mauritius?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mauritius.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mauritius?

Lees hier meer over Mauritius en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mauritius | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top