Loading...

Veiligheidsrisico's Mauritius

  • Laatst gewijzigd op: 21-07-2022 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Geel: let op, er zijn risico's

Er zijn op Mauritius veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op deze risico鈥檚 en let extra op.

Kust van Mauritius

Er zijn veiligheidsrisico鈥檚 in de wateren bij Mauritius. Rond de kust kunnen piraten een bedreiging zijn voor de commerci毛le vaart en voor particuliere zeiljachten. Dit is een toenemend probleem. Wees alert op de risico鈥檚 in dit gebied. Meer informatie kunt u vinden in het Live Piracy Report(informatie in het Engels) van het International Maritime Bureau.

Criminaliteit

In de populaire toeristensteden, zoals de hoofdstad Port Louis en de steden Grand Baie en Flic en Flac, komt regelmatig diefstal voor. Het gaat dan meestal om zakkenrollen. Heel soms komt een gewapende overval of verkrachting voor.

Wandel 鈥榮 nachts niet op verlaten openbare stranden en plekken met weinig verlichting. Vermijd de achterafstraatjes in het zakengebied in de hoofdstad Port Louis.

Berovingen en inbraken komen regelmatig voor. Dit gebeurt in woonwijken en in de omgeving van hotels en motels die dichtbij de toeristische gebieden liggen. Let op dat u uw hotel of andere accommodatie huurt bij een eigenaar die geregistreerd staat bij de Mauritius Tourism Authority(informatie in het Engels).

Bent u slachtoffer van een misdrijf op Mauritius neem dan contact op met de Toeristenpolitie (informatie in het Engels).

Natuurgeweld

Op Mauritius kunnen van november tot en met mei tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de volgende websites (informatie in het Engels):

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u op Mauritius en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96聽of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in Mauritius en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals politieke onrust, een terroristische aanval of natuurgeweld? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode voor Mauritius is geel. U kunt reizen. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er kunnen inreisvoorwaarden gelden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u op Mauritius? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via聽de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mauritius?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mauritius op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mauritius voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mauritius?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mauritius.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mauritius?

Lees hier meer over Mauritius en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mauritius | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top