Loading...

Coronavirus Mexico

  • Laatst gewijzigd op: 10-05-2022 | Nog steeds geldig op: 03-12-2022

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Mexico inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck-app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet dus uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Inreisbeperkingen

Er zijn bijna geen inreisbeperkingen voor Mexico. Er is vliegverkeer tussen Amsterdam en de hoofdstad Mexico-Stad. Het vliegverkeer tussen de stad Canc煤n en een aantal Europese landen is hervat. Na aankomst in Mexico hoeven reizigers uit Nederland niet in quarantaine.

Algemene maatregelen coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus in Mexico tegen te gaan, hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Mexico gebruikt een stoplichtensysteem (rood-oranje-geel-groen) om te bepalen welke maatregelen op welke plek gelden. Deze maatregelen verschillen van staat tot staat en kunnen snel veranderen. Ga vooraf na welke maatregelen gelden in het gebied waar u heen reist. Actuele informatie leest u op de website van de lokale overheid (informatie in het Spaans).

Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gebouwen, in het openbaar vervoer en bij evenementen in de openlucht.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Mexico

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Mexico de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Mexico te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Mexico is grotendeels geel. U kunt naar Mexico reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • U kunt naar Mexico reizen, maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig is om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied rondom de vulkaan Popocat茅petl en de vulkaan Colima. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 5 km rondom de vulkanen komen.
  • Verblijft u in Mexico? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland?聽Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mexico?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mexico op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mexico voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mexico?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mexico.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mexico?

Lees hier meer over Mexico en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mexico | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top