Loading...

Verkeer Mexico

  • Laatst gewijzigd op: 24-03-2023 | Nog steeds geldig op: 04-06-2023

Wegverkeer

Reis na zonsondergang niet over de weg, vooral niet in afgelegen gebieden. De meest veilige wegen zijn de tolwegen (鈥榗uota鈥). Reist u met de bus? Koop dan een kaartje bij een van de beter bekendstaande busmaatschappijen, zoals ADO, Omnibus de Mexico of Primera Plus.

Controleposten op doorgaande wegen

In Mexico kunt u controleposten tegenkomen op sommige doorgaande wegen. Het leger, de migratiedienst of de politie kan op deze plekken auto鈥檚 grondig onderzoeken. Let op als u een groep militairen of politiemensen tegenkomt. Volg de aanwijzingen op tijdens een onderzoek.

Neem offici毛le (luchthaven)taxi鈥檚

Reist u van het vliegveld? Gebruik dan de offici毛le luchthaventaxi's (鈥榯axi鈥檚 autorizados鈥). De loketten voor deze taxi鈥檚 staan duidelijk aangegeven op het vliegveld. In de hoofdstad Mexico-Stad en andere grote steden wordt geadviseerd gebruik te maken van Uber (betrouwbaarder dan taxi鈥檚).聽

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Mexico op de website van de ANWB.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied rondom de vulkaan Popocat茅petl en de vulkaan Colima. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 5 km rondom de vulkanen komen. De Nederlandse ambassade kan u in rode gebieden niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor de overige delen van Mexico is geel. U kunt naar deze gebieden reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

  • Bent u in Mexico of gaat u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf dan gratis via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Kies voor de optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent.
  • U krijgt dan een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Daarnaast krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mexico?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mexico op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mexico voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mexico?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mexico.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mexico?

Lees hier meer over Mexico en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mexico | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top