Loading...

Verkeer Mexico

  • Laatst gewijzigd op: 10-05-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Luchtverkeer

Lees actuele informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van聽de聽International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Reis na zonsondergang niet over de weg, vooral niet in afgelegen gebieden. De meest veilige wegen zijn de tolwegen (鈥cuota鈥). Reist u met de bus? Koop dan een kaartje bij een van de beter bekendstaande busmaatschappijen, zoals ADO, Omnibus de Mexico of Primera Plus.

Controleposten op doorgaande wegen

In Mexico kunt u controleposten tegenkomen op sommige doorgaande wegen. Het leger of de politie kan op deze plekken de auto鈥檚 grondig onderzoeken. Let op als u een groep militairen of politiemensen tegenkomt. Volg de aanwijzingen op tijdens een onderzoek.

Neem offici毛le (luchthaven)taxi鈥檚

Reist u van het vliegveld? Gebruik dan de offici毛le luchthaventaxi's (鈥taxi鈥檚 autorizados鈥). De loketten voor deze taxi鈥檚 staan duidelijk aangegeven op het vliegveld. In Mexico-Stad kunt u beter telefonisch een taxi bestellen of taxi鈥檚 van een standplaats nemen (鈥taxi's de sitio鈥) dan een taxi op straat aanhouden. Ook de taxidiensten van bedrijven zoals Uber bieden een betrouwbare service.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Mexico op de website van de ANWB.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Mexico is grotendeels geel. U kunt naar Mexico reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • U kunt naar Mexico reizen, maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig is om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied rondom de vulkaan Popocat茅petl en de vulkaan Colima. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 5 km rondom de vulkanen komen.
  • Verblijft u in Mexico? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland?聽Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Mexico?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Mexico op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Mexico voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Mexico?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Mexico.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Mexico?

Lees hier meer over Mexico en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Mexico | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top