Loading...

Corona en gezondheid Namibië

  • Laatst gewijzigd op: 13-06-2022 | Nog steeds geldig op: 15-08-2022

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Namibië inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Namibië

Om Namibië in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Namibië heeft ingesteld.

Nederlandse paspoorthouders kunnen tot 90 dagen zonder visum naar Namibië reizen met doel toerisme of zaken. 

  • Volledig gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst een bewijs van hun volledige vaccinatie laten zien. U hoeft dan geen negatief PCR-COVID-19-testresultaat te hebben.
  • Niet-gevaccineerde en niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten bij aankomst een negatief PCR-COVID-19 testresultaat laten zien dat niet ouder is dan 72 uur (gerekend vanaf het moment van testafname tot de aankomst in Namibië). Het testresultaat moet zijn afgegeven door een gecertificeerd laboratorium in het land van vertrek. Een negatief antigeen testresultaat wordt niet geaccepteerd. Kinderen jonger dan 4 jaar hoeven geen negatief PCR-COVID-19 testresultaat te laten zien.
  • Uw negatief PCR-COVID-19 testresultaat moet u uploaden op de website van GlobalHaven.org (informatie in het Engels). Deze website moet u ook gebruiken als het land van uw bestemming bij het verlaten van Namibië een negatief PCR-COVID-19 testresultaat vereist.
  • Voor niet-gevaccineerde kinderen in de leeftijd tussen 5 en 11 jaar, moet u contact opnemen met de ambassade van Namibië in Brussel (België) om verdere informatie te ontvangen.

Meer informatie over de inreismaatregelen kunt u lezen op de website van de overheid van Namibië (informatie in het Engels).

Reizen met minderjarige kinderen tot 18 jaar

Als u reist met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) moeten ouders altijd de originele geboorteakte of een gewaarmerkt afschrift van de onverkorte geboorteakte bij zich hebben. De gegevens van het kind en de gegevens van beide ouders moeten vermeld staan op de onverkorte geboorteakte. De verkorte geboorteakte waar alleen de gegevens van het kind vermeld staan, wordt niet geaccepteerd door de overheid van Namibië. 
Als u reist met kinderen en u bent niet de biologische ouder of wettelijke voogd van het kind of kinderen dan moet u in het bezit zijn van een beëdigde verklaring van de ouders van het kind of kinderen die toestemming hebben gegeven voor de reis. Als het kind of kinderen reist met 1 ouder dan moet de andere ouder toestemming hebben gegeven met een beëdigde verklaring. 

Niet-begeleide kinderen moeten toestemming van beide ouders hebben met een beëdigde verklaring en een brief van de persoon waar het kind naar toe reist met adresgegevens. 

Coronamaatregelen in Namibië

Kijk voor de laatste informatie over COVID-19 in Namibië op de website van het ministerie van Gezondheid in Namibië (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Namibië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Namibië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Namibië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor Namibië is geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
  • Naar Namibië? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Namibië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Namibië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Namibië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Namibië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Namibië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Namibië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Namibië?

Lees hier meer over Namibië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Namibië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top