Loading...

Gezondheid Nieuw-Caledonië

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 23-09-2023

Inreisbeperkingen Nieuw-Caledonië

Let op: U kunt met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Nieuw-Caledonië inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uitprinten en op papier meenemen.

Nieuw Caledonië is open voor gevaccineerde reizigers. Voor vertrek moet u een inreisformulier invullen, Meer informatie over het inreisformulier kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw-Caledonië (informatie in het Frans).

Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht een negatieve COVID-19 PCR/NAAT/RAT-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, bij boarden te laten zien. Reizigers moeten na aankomst 7 dagen in quarantaine in een hotel of in zelfisolatie in eigen huis. Een antigeentest (RAT-test) is verplicht binnen 48 uur na aankomst en na de 7 dagen isolatie. Actuele informatie over de inreisregels kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw-Caledonië (informatie in het Engels).

Dit geldt niet als u vanuit Wallis en Futuna bent ingereisd.

Coronamaatregelen Nieuw-Caledonië

Actuele informatie over het coronavirus kunt u lezen op de website van de overheid van Nieuw-Caledonië (informatie in het Frans).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Medische zorg

De gezondheidszorg op Nieuw-Caledonië is beperkt. U kunt hier alleen terecht voor eenvoudige behandelingen. Voor ernstige medische kwalen moet u in Australië of in Nederland behandeld worden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Nieuw-Caledonië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Nieuw-Caledonië is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Nieuw-Caledonië, maar er zijn inreisvoorwaarden.
  • Naar Nieuw-Caledonië? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u op Nieuw-Caledonië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Nieuw-Caledonië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Nieuw-Caledonië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Nieuw-Caledonië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Nieuw-Caledonië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Nieuw-Caledonië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Nieuw-Caledonië?

Lees hier meer over Nieuw-Caledonië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Nieuw-Caledonië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top