Loading...

Veiligheidsrisico's Oman

  • Laatst gewijzigd op: 10-11-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

U kunt naar Oman reizen. Er zijn veiligheidsrisico's die afwijken van die in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico鈥檚 en let extra op.

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerci毛le vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier dus alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Meer informatie over risico's op kaping vindt u op de website Maritime Security Centre Horn of Africa.

Natuurgeweld

Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg in dat geval de adviezen van de Omaanse autoriteiten op. Meer informatie over cyclonen vindt u op de Engelstalige website Tropical Storm Risk.

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi鈥檚. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze 鈥flash floods鈥 sleuren alles en iedereen mee en zijn vaak dodelijk.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Oman en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in Oman en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals vanwege natuurgeweld? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Geel: let op, er zijn risico's

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Oman?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Oman op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Oman voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Oman?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Oman.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Oman?

Lees hier meer over Oman en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Oman | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top