Praktische informatie Palau
- Laatst gewijzigd op: 18-12-2022 | Nog steeds geldig op: 23-09-2023
Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.
Drugs
Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs (ook soft drugs) is verboden en strafbaar op Palau. Op het invoeren van harddrugs staat een minimum gevangenisstraf van 25 jaar en een minimum boete van USD 50.000.
LHBTIQ+
Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+) worden wettelijk beschermd op Palau. Koppels van hetzelfde geslacht hebben niet dezelfde rechten als heteroseksuele koppels. Het in het openbaar uiten van liefde (dit geldt voor zowel LHBTIQ+ als ook heteroseksuele personen) wordt niet overal geaccepteerd.
Verbod zonnebrandcrème
De meeste zonnebrandcrèmes zijn verboden op Palau. De chemicaliën in veel zonnebrandcrèmes hebben een verwoestend effect op het koraalrif en de zeedieren. Alle koraalrif-giftige zonnebrandcrèmes die zonnefilters bevatten zoals huidverzorgingsproducten die oxybenzone (BP3), octylmethoxycinnamaat (EHMC), octocrylene (OC), 4-methyl-benzylideenkamfer (4MBC), triclosan, methylparabeen, ethylparaben, butylparaben, benzylparaben of fenoxyethanol bevatten, of andere chemische ingrediënten , zijn wettelijk verboden in te voeren of te verkopen en worden bij aankomst op Palau in beslag genomen. U riskeert ook een boete van USD 1000,--.
Mangrovebossen
Er zijn veel zoutwaterkrokodillen op Palau, vooral in de mangrovebossen. In de mangrovebossen zijn geen waarschuwingsborden die de aanwezigheid van zoutwaterkrokodillen aangeven. Gaat u wateractiviteiten doen in de mangrovegebieden, neem dan eerst contact op met de lokale autoriteiten.
Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s
- De kleurcode van het reisadvies voor Palau is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
- Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
- Verblijft u op Palau? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
- Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
- Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Veelgestelde vragen
Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.
Bekijk het reisadvies voor Palau voor meer informatie.
Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Palau.
Lees hier meer over Palau en het coronavirus.
Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.
Bronnen: Reisadvies Palau | Ministerie van Buitenlandse Zaken