Loading...

Tips van de ambassade Palau

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden.聽 Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Palau. 聽

Drugs

Het in bezit hebben van drugs (ook soft drugs) is strafbaar op Palau. Op het invoeren van harddrugs staat een minimum gevangenisstraf van 25 jaar en een minimum boete van USD 50.000. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs veel zwaarder聽is dan in Nederland.

Homoseksualiteit/LHBTIQ聽

Homoseksualiteit/LHBTIQ is legaal in Palau maar partners van het zelfde geslacht hebben niet dezelfde rechten als heteroseksuele partners. Mensen kunnen aanstoot nemen aan het in het openbaar tonen van affectie tussen mensen van hetzelfde geslacht.

Verbod zonnebrandcr猫me

Vanaf 2020 zijn de meeste zonnebrandcr猫mes verboden op Palau. De chemicali毛n in de zonnebrandcr猫mes heeft een verwoestend effect op het koraal en de zeedieren.聽Het gaat specifiek om de cr猫mes met oxybenzon, octocryleen en parabeen. Op het importeren of verkopen van de verboden cr猫mes riskeert u een boete van USD 1000.

Mangrovebossen

Er zijn zoutwaterkrokodillen in de mangrovebossen op Palau. In deze gebieden zijn geen waarschuwingsborden die de aanwezigheid van zoutwaterkrokodillen aangeven. Gaat u wateractiviteiten ondernemen in de mangrovegebieden neem dan eerst contact op met de lokale overheid.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Palau is groen. De veiligheidsrisico鈥檚 zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Palau, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
  • Naar Palau? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Palau? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Palau?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Palau op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Palau voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Palau?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Palau.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Palau?

Lees hier meer over Palau en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Palau | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top