Loading...

Corona en gezondheid Panama

  • Laatst gewijzigd op: 02-08-2022 | Nog steeds geldig op: 27-11-2022

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

Let op: U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) in Panama gebruiken. Op Tocumen International Airport zijn er QR-scanapparaten. Reist u met de bus, auto of boot naar Panama? Neem dan een geprinte versie van uw bewijs mee. Niet bij alle grensovergangen zijn scanapparaten aanwezig.

Inreismaatregelen

De voorwaarden om Panama in te reizen kunt u lezen op de website van Visit Panama (in het Engels).

Testlocaties in Panama

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Panama de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Terugkeer naar Nederland聽

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg聽de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Gezondheidssituatie

Er komen in Panama regelmatig gevallen voor van virusziekten die worden overgedragen door muggen. Laat u voor uw reis goed informeren door uw (huis)arts of reiskliniek.

Als u klachten krijgt kunt u naar de lokale poliklinieken (policlinicas of policentros) en gezondheidscentra (centros de salud). Dit is om de druk op de nooddiensten zoveel mogelijk te beperken.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Panama te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Panama is voor het grootste deel geel. U kunt naar Panama reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het grensgebied met Colombia is oranje door veiligheidsrisico鈥檚. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Panama? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Panama?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Panama op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Panama voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Panama?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Panama.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Panama?

Lees hier meer over Panama en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Panama | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top