Loading...

Verkeer Panama

  • Laatst gewijzigd op: 22-12-2023 | Nog steeds geldig op: 20-04-2024

Wegverkeer

In vergelijking met Nederland is het wegverkeer in Panama chaotisch, vooral in Panama-Stad. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Voertuigen kunnen onverwacht stoppen en in het wegdek kunnen gaten zitten. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees alert in het verkeer.

Kijk voor meer informatie over het verkeer in Panama op de website van de ANWB.

Taxi鈥檚

  • Pas op met het aanhouden van taxi鈥檚 op straat, met name in het donker.
  • Reis bij voorkeur alleen met geregistreerde taxi鈥檚: de witte toeristentaxi鈥檚 (bij hotels en op het vliegveld). Of gebruik taxi-apps zoals Uber of Cabify.
  • U kunt beter geen gebruik maken van de gele taxi鈥檚. De gele taxi鈥檚 hebben meestal geen meter en voldoen vaak niet aan de veiligheidsvereisten. Vooral rond carnaval, kerst en oud en nieuw is het risico groter om overvallen te worden in een gele taxi. Reist u toch met een gele taxi? Laat uw chauffeur dan geen andere passagiers oppikken of laat geen andere passagiers instappen. Maak van tevoren afspraken over de ritprijs of het gebruik van de taximeter en wees ervan overtuigd dat u in een veilige auto stapt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies is oranje voor het grensgebied met Colombia. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan de Nederlandse ambassade u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Panama is voor het grootste deel geel. U kunt naar Panama reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Panama?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Panama op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Panama voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Panama?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Panama.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Panama?

Lees hier meer over Panama en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Panama | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top