Loading...

Reisadvies Peru

  • Laatst gewijzigd op: 02-02-2024 | Nog steeds geldig op: 24-02-2024

De kleurcode van het reisadvies voor Peru is geel, met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee en wees voorzichtig. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa’s. Daarnaast komt het geregeld voor dat provinciale wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn door overstromingen of aardverschuivingen. Om deze redenen kunnen bepaalde reisroutes opeens (tijdelijk) afgesloten zijn. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s. Er is een verhoogd risico op dengue (knokkelkoorts) in sommige delen van Peru. Lees meer onder Gezondheid.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Colombia. Dit geldt ook voor het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Hu谩nuco-regio. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland en er kunnen onverwachts nieuwe veiligheidsrisico鈥檚 ontstaan. Ook in de gele gebieden kunnen opeens wegblokkades, stakingen en/of demonstraties voorkomen, waarbij soms geweld wordt gebruikt. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

Top