Loading...

Actueel Peru

  • Laatst gewijzigd op: 16-04-2024 | Nog steeds geldig op: 20-05-2024

Politieke onrust

Het afgelopen jaar was er regelmatig politieke onrust in Peru. Nieuwe protestacties, stakingen of wegblokkades kunnen plotseling ontstaan. Vliegvelden en bus- of treinverbindingen kunnen dan tijdelijk zijn afgesloten. Bereid u voor:

  • Blijf uit de buurt van demonstraties. Houd het lokale nieuws in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • Houd er rekening mee dat u vast kunt komen te staan bij wegblokkades. Probeer niet langs of door een wegblokkade te gaan.
  • Lees informatie over wegblokkades op de website van de Peruaanse overheid (informatie in het Spaans).
  • Lees actuele informatie over vliegvelden en mogelijke sluitingen op de website van het vliegveld van Lima (informatie in het Engels en Spaans).

Gewelddadige incidenten

In de noordelijke provincies van Peru, aan de grens met Ecuador, geldt sinds 10 januari 2024 de noodtoestand. Dit komt door gewelddadige incidenten in Ecuador. De Peruaanse politie heeft meer bevoegdheden dan normaal om de orde te handhaven. Het leger assisteert hierbij.

Wees alert en zorg dat u op de hoogte bent van alle veiligheidsmaatregelen van de lokale autoriteiten.

In het kort

  • In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa鈥檚. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor het grensgebied tussen Peru en Colombia, en het gebied langs de Huallaga-river in de Hu谩nuco-regio. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van Peru geldt kleurcode geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Peru of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top