Loading...

Natuurgeweld Peru

  • Laatst gewijzigd op: 16-04-2024 | Nog steeds geldig op: 20-05-2024

Regenseizoen

Het regenseizoen in het Andesgebergte en het Amazonegebied loopt van december tot april. Overstromingen en aardverschuivingen komen voor. Doorgaande wegen en treinverbindingen worden dan afgesloten. Bijvoorbeeld naar Machu Picchu, Cusco, Arequipa en Puno. Reist u tijdens deze periode? Volg het nieuws en informeer u over de situatie.

El Ni帽o

El Ni帽o vindt plaats van december tot april. Tijdens dit natuurverschijnsel warmt het zeewater langs de evenaar sterk op. Het regent dan veel en hard in Peru. Het risico op overstromingen en aardverschuivingen is groot. Lees informatie over El Ni帽o op de website van de Peruaanse overheid (informatie in het Spaans).

Aardbevingen

Peru ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Aardbevingen komen voor. Volg de berichten in de media en informeer u over de situatie. Lees informatie over aardbevingen op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

In het kort

  • In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa鈥檚. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor het grensgebied tussen Peru en Colombia, en het gebied langs de Huallaga-river in de Hu谩nuco-regio. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van Peru geldt kleurcode geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Peru of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top