Loading...

Paspoort, visum, rijbewijs Peru

  • Laatst gewijzigd op: 06-06-2024 | Nog steeds geldig op: 18-07-2024

Paspoort

  • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Peru te reizen.
  • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Peru blijft:

  • Blijft u als toerist 90 dagen of korter in Peru? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
  • Blijft u als toerist langer dan 90 dagen in Peru? Of reist u met een ander reisdoel naar Peru? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig. Neem contact op met het consulaat-generaal van Peru in Amsterdam voor meer informatie over visa.

Reist u met het vliegtuig naar Peru? U krijgt bij aankomst geen inreisstempel in uw paspoort. Uw aankomst wordt digitaal geregistreerd. Check de registratie van uw aankomst en vertrek op de website van de Peruaanse migratiedienst (informatie in het Spaans).

Reist u over land naar Peru? Zorg dat u bij aankomst een inreisstempel krijgt bij het lokale immigratiekantoor. De Nederlandse ambassade kan niet bemiddelen bij immigratiezaken.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Peru. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Peru. Lees meer over rijden in Peru op de website van de ANWB.

In het kort

  • In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa鈥檚. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor het grensgebied tussen Peru en Colombia, en het gebied langs de Huallaga-river in de Hu谩nuco-regio. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van Peru geldt kleurcode geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Peru of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top