Loading...

Verkeer Peru

  • Laatst gewijzigd op: 02-02-2024 | Nog steeds geldig op: 25-02-2024

Luchtverkeer - binnenlandse vluchten

Bij binnenlandse vluchten over de Nazca-lijnen zijn enkele ernstige vliegtuigongelukken gebeurd. Wilt u toch een vlucht boeken, maak dan alleen gebruik van lokaal goed bekendstaande vliegtuigmaatschappijen. Vlieg alleen in 2- of meermotorige vliegtuigen met een piloot en een copiloot.

Wegverkeer

In Peru gebeuren veel busongelukken en roofovervallen. Reist u met de bus? Zorg er dan voor dat u met een betrouwbare busmaatschappij reist. Bussen van Cruz del Sur, Orme帽o en Oltursa rijden met twee chauffeurs. Ga ook na of de bus geen tussenstops maakt op de route. Reis niet 鈥檚 nachts, want dan vinden de meeste ongelukken plaats.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Peru op de website van de ANWB.

Taxi鈥檚

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Maak na aankomst op het internationale vliegveld Jorge Ch谩vez in Lima altijd gebruik van taxibedrijven die hun diensten aanbieden binnen de aankomsthal. Neem nooit een taxi buiten het vliegveld. Kijk voor meer informatie op de website van het internationale vliegveld Jorge Ch谩vez.
  • Gebruik alleen offici毛le taxi鈥檚 die u kunt bestellen via een taxicentrale of via een hotel.
  • Download een van de gratis apps van bv. Cabify, Uber of Satelital op uw smartphone. Hiermee roept u gemakkelijk een geregistreerde taxi op. De apps werken alleen in de grote steden.
  • Houd geen taxi鈥檚 op straat aan. Stap niet in bij een taxichauffeur die een rit aanbiedt zonder dat u daar om vraagt.
  • Bewaar uw bezittingen uit het zicht, bijvoorbeeld onder de stoel.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Colombia. Dit geldt ook voor het gebied aan weerszijden van de Huallaga-rivier in de Hu谩nuco-regio. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland en er kunnen onverwachts nieuwe veiligheidsrisico鈥檚 ontstaan. Ook in de gele gebieden kunnen opeens wegblokkades, stakingen en/of demonstraties voorkomen, waarbij soms geweld wordt gebruikt. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top