Loading...

Wetten en gebruiken Peru

  • Laatst gewijzigd op: 16-04-2024 | Nog steeds geldig op: 18-05-2024

Vrouwelijke reizigers

Reist u als vrouw naar Peru? Let op het volgende:

  • Reis buiten de steden niet alleen. Reis in een groep of samen met een man die u goed kent. Zoek een accommodatie in een buurt die goed bekend staat.
  • Maak in uw eentje geen trektochten, ook niet samen met een gids. Wilt u een trektocht maken? Doe dit dan in een groep en met gecertificeerde gids.
  • Let op dat er geen verdovend middel in uw drankje wordt gedaan als u een bar of caf茅 bezoekt. Neem nooit sigaretten of een drankje aan van onbekenden. Hierin kan een verdovend middel zitten.
  • Sluit u aan bij andere reizigers als dat kan.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Peru reizen? Lhbtiq+ personen zijn niet strafbaar in Peru. Maar u kunt te maken krijgen met discriminatie en agressie. Als u in het openbaar gearmd of hand in hand loopt, wordt dat vaak als provocerend gezien. Of u krijgt problemen met de autoriteiten. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico鈥檚 te verkleinen.

Lange gevangenisstraf voor seks met minderjarigen

U mag in Peru geen seks hebben met iemand jonger dan 18 jaar. Ook niet als de minderjarige dit zegt te willen. U bent dan strafbaar. En u kunt hiervoor een lange gevangenisstraf krijgen. Het is moeilijk om iemands leeftijd te schatten. U kunt om een identiteitsbewijs vragen. Maar let op: dit kan vervalst zijn.

In het kort

  • In heel Peru kunnen stakingen, demonstraties en wegblokkades voorkomen. Houd hier rekening mee. Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa鈥檚. Lees meer onder Actueel.
  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het gebied in de VRAEM (de Vallei van de rivieren Apurimac, de Ene en de Mantaro). Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode oranje geldt voor het grensgebied tussen Peru en Colombia, en het gebied langs de Huallaga-river in de Hu谩nuco-regio. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
  • Voor de rest van Peru geldt kleurcode geel. U kunt erheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Peru of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Peru?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Peru op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Peru voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Peru?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Peru.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Peru?

Lees hier meer over Peru en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Peru | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top