Loading...

Coronavirus Pitcairneilanden

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 04-06-2023

Inreisbeperkingen Pitcairneilanden

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) de Pitcairneilanden inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck-app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Tot 31 maart 2022 zijn de Pitcairneilanden gesloten voor alle buitenlandse reizigers. Alleen ingezetenen mogen inreizen. 聽

Vanaf 31 maart 2022 kunnen een beperkt aantal reizigers naar de Pitcairneilanden reizen (cruiseschepen, jachten en andere internationale bezoekers). Het bevoorradingsschip van de Pitcairneilanden, de MV Silver Supporter, zal vanaf 3 april 2022 directe veerdiensten aanbieden via de stad Tauranga in Nieuw-Zeeland naar de Pitcairneilanden voor een beperkt aantal bezoekers.

Er zijn strikte COVID-veilige protocollen ingevoerd, Alle bezoekers moeten een vaccinatiebewijs laten zien vanaf het moment van boeking naar de Pitcairneilanden, een negatieve PCR-testuitslag laten zien, dat niet ouder is dan 72 uur voor vertrekt, dus bij het instappen op de boot. Voorafgaand van vertrekt per boot moeten alle bezoekers 7 dagen in zelfisolatie gaan (behalve voor de COVID-test.

Maatregelen Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) op de Pitcairneilanden te verkleinen hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen.

Tot 31 maart 2022 geldt een algemeen inreisverbod en mogen boten geen buitenlandse toeristische reizigers naar het eiland brengen behalve voor de aanlevering van noodzakelijke goederen. Alleen ingezetenen van de Pitcairneilanden worden toegelaten.

Vanaf 31 maart 2022 mogen een beperkt aantal reizigers de Pitcairneilanden bezoeken.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu聽(RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in de Pitcairneilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Pitcairneilanden de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Medische gezondheidszorg

De Pitcairneilanden hebben een moderne en goed uitgeruste medische faciliteit. Er is een dokter aanwezig op het eiland. Er is geen ambulance op het eiland. Er is geen vliegveld op de eilanden zodat bij een medisch noodgeval聽alleen per boot naar Frans-Polynesi毛 ge毛vacueerd kan worden dat聽 minimaal 2 dagen varen is. Via Frans-Polynesi毛聽moet u per vliegtuig naar Australi毛 of Nieuw-Zeeland gebracht worden.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Pitcairneilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de Pitcairneilanden is groen. De veiligheidsrisico鈥檚 zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
  • Tot 31 maart 2022 zijn de Pitcairneilanden gesloten voor alle buitenlandse reizigers. Alleen ingezetenen mogen inreizen. 聽
  • Vanaf 31 maart 2022 kunnen een beperkt aantal reizigers naar de Pitcairneilanden reizen (cruiseschepen, jachten en andere internationale bezoekers). Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers.
  • Naar de Pitcairneilanden? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u op de Pitcairneilanden? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.聽

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Pitcairneilanden?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Pitcairneilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Pitcairneilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Pitcairneilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Pitcairneilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Pitcairneilanden?

Lees hier meer over Pitcairneilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Pitcairneilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top