Loading...

Coronavirus Salomonseilanden

  • Laatst gewijzigd op: 01-04-2022 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Inreisbeperkingen

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) de Salomonseilanden inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck-app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Alleen met toestemming van de overheid van de Salomonseilanden kan worden gereisd naar de Salomonseilanden. Toestemming kan worden gekregen via de ambassade van de Salomonseilanden in Brussel (Belgi毛). Alleen volledig gevaccineerde reizigers (4 weken na de volledige vaccinatie) worden toegelaten. Dit geldt niet voor ingezetenen van de Salomonseilanden. Lees meer informatie over reizen naar de Salomonseilanden (informatie in het Engels).

U moet 9 tot 11 dagen voor de reis naar de Salomonseilanden een PCR-test laten uitvoeren. 72 uur voor de binnenkomst moet nogmaals een PCR-test worden uitgevoerd. De negatieve testresultaten, het vaccinatiebewijs en andere reisformulieren moeten ingediend worden bij de overheid van de Salomonseilanden. Lees meer informatie over reizen naar de Salomonseilanden (informatie in het Engels).

Bij aankomst moet een verplichte 14 dagen hotelquarantaine worden gevolgd in een door de overheid aangewezen faciliteit. Deze verplichte hotelquarantaine is op eigen kosten. Tijdens de quarantaineperiode worden 2 verplichte PCR-testen uitgevoerd.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties聽Salomonseilanden

Zie voor meer informatie over de testlocaties op de Salomonseilanden聽de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).聽

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Salomonseilanden te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • De kleurcode van het reisadvies van de Salomonseilanden is geel.
  • U kunt niet zomaar naar de Salomonseilanden reizen. U heeft toestemming van de autoriteiten van de Salomonseilanden nodig om het land in te mogen reizen. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis goed voor. Er zijn inreisbeperkingen en quarantainemaatregelen voor reizigers uit Nederland.
  • Naar de Salomonseilanden? Lees meer informatie of u het land kunt inreizen en over de lokale coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in de Salomonseilanden? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Salomonseilanden?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Salomonseilanden op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Salomonseilanden voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Salomonseilanden?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Salomonseilanden.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Salomonseilanden?

Lees hier meer over Salomonseilanden en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Salomonseilanden | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top