Loading...

Corona en gezondheid Saoedi-Arabië

 • Laatst gewijzigd op: 15-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Reizen naar Saoedi-Arabië

 • Reizigers met een verblijfsvergunning/iqama of mensen met de Saoedische nationaliteit kunnen zonder beperkingen naar Saoedi-Arabië.
 • Reizigers met een geldig visum (visit/business/tourist) kunnen ook zonder beperkingen naar Saoedi-Arabië reizen. U moet wel een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt.

Check voor vertrek naar Saoedi-Arabië de website van uw eigen luchtvaartmaatschappij en de website van de lokale luchtvaartmaatschappij (informatie in het Engels).

Maatregelen coronavirus

Alleen in de Grote Moskee in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina moet u een mondkapje dragen.

Umrah

Buitenlandse pelgrims mogen naar Saoedi-Arabië reizen om de kleine bedevaart (Umrah) uit te voeren in de Grote Moskee in Mekka en in de Moskee van de Profeet in Medina.  

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Saoedi-Arabië is over het algemeen goed.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Informatie over epidemieën, vaccinaties en maatregelen tegen infectieziekten

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Saoedi-Arabië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • Reis niet naar het grensgebied met Jemen, tot 80 kilometer van de grens. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar het grensgebied met Jemen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Het grensgebied met Irak, de omgeving van Qatif en de luchthaven van Abha zijn oranje gebied.
 • Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
 • Gaat u toch naar het grensgebied met Irak, de omgeving van Qatif of de luchthaven van Abha? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

 • U kunt reizen naar de rest van Saoedi-Arabië. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Saoedi-Arabië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Saoedi-Arabië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Saoedi-Arabië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Saoedi-Arabië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Saoedi-Arabië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Saoedi-Arabië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Saoedi-Arabië?

Lees hier meer over Saoedi-Arabië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Saoedi-Arabië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top