Loading...

Corona en gezondheid Senegal

  • Laatst gewijzigd op: 08-08-2022 | Nog steeds geldig op: 27-11-2022

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) Senegal inreizen. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Senegal

Om Senegal in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Senegal heeft ingesteld.

Lees de laatste informatie over de inreisvoorwaarden voor Senegal (informatie in het Frans).

Coronavirusmaatregelen

De actuele informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van de overheid van Senegal (informatie in het Frans).

Medische zorg

De medische zorgvoorzieningen in Senegal zijn in algemene zin beperkt. Er zijn weinig mogelijkheden聽voor quarantaine-opvang van coronapati毛nten. Houd hier rekening mee en sluit een reisziektekosten- en repatri毛ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg ook altijd de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Senegal

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Senegal聽de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 聽

Gezondheidssituatie

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest) of water dat gekookt is .

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u meer informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Senegal te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstroken met Mali, Mauritani毛 (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico鈥檚

  • De kleurcode voor de rest van Senegal is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Senegal? Registreer u聽dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Senegal?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Senegal op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Senegal voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Senegal?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Senegal.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Senegal?

Lees hier meer over Senegal en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Senegal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top