Loading...

Tips van de ambassade Senegal

  • Laatst gewijzigd op: 08-08-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Senegal.

Drugs

Het bezit, gebruik en handel in verdovende middelen is verboden. De straffen die de Senegalese overheid mag opleggen kunnen hoog zijn.

LHBTIQ+

Uitingen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+) zijn strafbaar in Senegal. Openlijke uitingen van genegenheid worden niet op prijs gesteld. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

Geen foto鈥檚 van militaire objecten

Maak geen foto鈥檚 van personen in uniform, vliegvelden en militaire objecten. U kunt problemen krijgen met de autoriteiten als u dat toch doet. Wilt u foto鈥檚 maken van de lokale bevolking? Vraag dan vooraf toestemming.

Pinnen met uw bankpas

In Senegal kunt u in de steden Dakar, Thies en Saint-Louis geld pinnen met uw Nederlandse bankpas. Het komt regelmatig voor dat geldautomaten leeg zijn of een storing hebben. In de grotere hotels, restaurants en supermarkten is het mogelijk met een creditcard te betalen. Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Senegal. Bijvoorbeeld contant geld 茅n een pinpas of creditcard.

Kleding

Over het algemeen is de lokale bevolking verdraagzaam. Respecteer de lokale religie en tradities en pas uw kleding aan.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grensstroken met Mali, Mauritani毛 (gedeeltelijk), Gambia en Guinee-Bissau. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico鈥檚

  • De kleurcode voor de rest van Senegal is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Senegal? Registreer u聽dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Senegal?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Senegal op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Senegal voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Senegal?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Senegal.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Senegal?

Lees hier meer over Senegal en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Senegal | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top