Loading...

Corona en gezondheid Seychellen

  • Laatst gewijzigd op: 24-08-2022 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Reizen naar de Seychellen

U kunt niet met uw digitale coronabewijs CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) de Seychellen inreizen. U moet uw 聽vaccinatie-, herstel- 聽en/of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Door COVID-19 heeft de overheid van de Seychellen inreisbeperkingen ingesteld. Om naar de Seychellen te reizen moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden.聽

Lees de laatste informatie over de inreisvoorwaarden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Toerisme van de Seychellen (informatie in het Engels).

Bij aankomst

Bij aankomst op de Seychellen wordt uw lichaamstemperatuur gemeten. Reizigers kunnen worden gevraagd om extra tests te doen.

Bij vertrek

Bij vertrek van de Seychellen kan er gevraagd worden om een PCR-test te laten afnemen. Check voor vertrek altijd wat de eisen zijn om uit te reizen, ook bij de luchtvaartmaatschappij.

Algemene coronamaatregelen

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de lokale autoriteiten maatregelen genomen. De actuele situatie op de Seychellen kunt u vinden op de website van het ministerie van Gezondheid聽(informatie in het Engels).

Testlocaties op de Seychellen

Wilt u zich laten testen op het coronavirus tijdens uw reis? Bekijk de lijst met testlocaties op de Seychellen (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Gezondheidssituatie

Op de Seychellen zijn er vier ziekenhuizen. Twee op het eiland Mah茅, 茅茅n op het eiland Praslin en 茅茅n op het eiland La Digue. De Seychellen zijn verdeeld in districten en elk district heeft een klein medisch centrum van de overheid. Ook zijn er priv茅 huisartsenpraktijken en apotheken.

Er zijn veel artsen die niet van de Seychellen komen. Zij spreken niet allemaal goed Engels. De lokale artsen spreken de drie offici毛le talen van de Seychellen: Creools, Engels en Frans.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Niet alle medicijnen zijn makkelijk te krijgen op de Seychellen. Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waarin alle medische gegevens van u vermeld staan.

Bent u op de Seychellen en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

  1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
  2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
  3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis op de Seychellen.
  4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is op de Seychellen? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts. Vraag of het beschikbare medicijn op de Seychellen geschikt is voor u.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen geen medicijnen voor u regelen. Dit moet u zelf doen.

Informatie over actuele epidemie毛n en aanbevolen vaccinaties

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten op de Seychellen te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Geel: let op, er zijn risico's

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Seychellen?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Seychellen op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Seychellen voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Seychellen?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Seychellen.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Seychellen?

Lees hier meer over Seychellen en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Seychellen | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top