Loading...

Tips van de ambassade Singapore

 • Laatst gewijzigd op: 27-02-2023 | Nog steeds geldig op: 04-06-2023

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

Alcohol

Openbare dronkenschap is verboden. Het is verboden om alcohol te drinken op openbare plaatsen tussen 22.30 uur en 7.00 uur. In de wijken Geylang en Little India is dit ook in het weekend niet toegestaan. U riskeert een gevangenisstraf. Ook kan uw paspoort worden ingenomen. In dat geval krijgt u uw paspoort pas terug als het onderzoek is afgerond. Dit kan weken of maanden duren. Houd hier rekening mee.

Gedrag

In Singapore gelden andere normen voor gedrag dan in Nederland.

In Singapore gelden strenge wetten en regels. Houd u altijd aan deze wetten en regels, anders krijgt u een hoge boete en riskeert u een zware gevangenisstraf en lijfstraffen (stokslagen). Er staan hoge straffen op moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit.

 • Het is verboden te eten of te drinken in het openbaar vervoer.
 • Het is verboden afval op de grond te gooien.
 • Het is verboden op openbare plaatsen te roken.
 • Personen die ongepast gedrag tegenover anderen laten zien, bijvoorbeeld ongepast taalgebruik of ongewenste aanrakingen (鈥榦utrage of modesty鈥), worden bestraft. Dit geldt voor iedereen, ook de LHBTIQ+.

Beschuldigingen en aangiftes (in het verkeer) worden altijd uitgebreid onderzocht.
De betrokken partijen mogen het land niet verlaten tijdens de onderzoeksperiode. Als u verdachte bent in een politieonderzoek, wordt uw paspoort door de overheid ingenomen. Het paspoort wordt teruggegeven als het onderzoek is afgerond. De duur van een onderzoek kan enkele dagen tot 6 maanden duren, afhankelijk van de overtreding.

Let op! De Nederlandse ambassade in Singapore mengt zich niet in deze onderzoeken en onderhandelt ook niet over het teruggeven van uw paspoort.

LHBTIQ+

LHBTIQ+-uitingen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen) worden alleen toegestaan als deze uitingen niet te opvallend zijn. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee.

Drugs

Raak niet betrokken bij drugs!

 • Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs is in Singapore verboden en wordt streng bestraft. Dit geldt voor softdrugs, harddrugs en alle andere verdovende middelen. U riskeert een lange gevangenisstraf, levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf (bij bepaalde grenswaarden).
 • U kunt ook worden vervolgd voor het gebruik, bezit en verhandelen van drugs als deze buiten Singapore, in het buitenland, zijn ingenomen. U kunt hierop getest worden na aankomst in Singapore. Houd hier rekening mee.
 • U kunt zonder dat u dat weet drugs van vreemden vervoeren. Dan bent u aansprakelijk en strafbaar. Houd daarom uw bagage goed in de gaten en pak uw bagage altijd zelf in. Neem geen pakket mee van onbekenden.

Roken

In het algemeen is roken niet toegestaan in Singapore.
Alleen op bepaalde plaatsen mag gerookt worden. Waar u mag roken, leest u in een overzicht van de overheid van Singapore (informatie in het Engels).

E-sigaretten

De invoer, verkoop en het gebruik van elektronische sigaretten (ook vape genoemd) en navulverpakkingen is verboden. U krijgt een hoge boete en u riskeert een gevangenisstraf.

Invoeren producten

Lees meer informatie over wat u wel en niet mee mag nemen naar Singapore op de website van de douane van Singapore (informatie in het Engels).

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Singapore is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico鈥檚 vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
 • Er zijn bijzondere inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.聽Lees meer in de rubriek Reischecklist.聽
 • Verblijft u in Singapore? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Singapore?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Singapore op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Singapore voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Singapore?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Singapore.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Singapore?

Lees hier meer over Singapore en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Singapore | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top